Τραμπ: Διαθέτουμε τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών - Θα κυνηγήσουμε όσους διαρρέουν το αντίθετο

Τραμπ: Διαθέτουμε τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών - Θα κυνηγήσουμε όσους διαρρέουν το αντίθετο

Την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε δημοσίευμα του CNNi για την εξάντληση σχεδόν του 80% των αναχαιτιστικών πυραύλων του αμερικανικού στρατού. «Οι ΗΠΑ διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών, ειδικά συγκεκριμένων τύπων» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Επίσης, μεγάλες ποσότητες κατασκευάζονται και αποστέλλονται στις ΗΠΑ ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν» έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social.

«Οι αμυντικές εταιρείες κατασκευάζουν τον μεγαλύτερο αριθμό εργοστασίων και εγκαταστάσεων στην ιστορία της χώρας μας. Οι «διαρροείς» αυτών των προδοτικών δηλώσεων καταδιώκονται. Θα έρθουν αντιμέτωπες με μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης» προειδοποίησε.

 

CNNi: Σχεδόν το 80% των αναχαιτιστικών πυραύλων των ΗΠΑ έχουν εξαντληθεί

Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του CNNi, τα αποθέματα βασικών συστημάτων αεράμυνας έχουν μειωθεί δραματικά ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν.

Σύμφωνα με το CNNi, o αμερικανικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν τα 4/5 του αποθέματος πυραύλων THAAD σε σύγκριση με τον αριθμό που είχε πριν από τον πόλεμο και περίπου τα μισά από τα αναχαιτιστικά Patriot από την έναρξη του πολέμου. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση απογραφής.

Να σημειωθεί ότι, για τα Patriot ήταν ήδη γνωστό πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ωστόσο η αποκάλυψη του χαμηλού αποθέματος των THAAD αποτελεί νέο στοιχείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE