ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κηδεύτηκε o ήρωας Χριστάκης Μηνά στη γενέτειρα του

Κηδεύτηκε o ήρωας Χριστάκης Μηνά στη γενέτειρα του

Ακόμη ένας ήρωας του 1974, ο Χριστάκης Μηνά, κηδεύτηκε την Κυριακή (03/01), τα οστά του οποίου εντοπίστηκαν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του και διακριβώθηκε η ταυτότητά του μέσω της μεθόδου του DNA.

Τον επικήδειο λόγο στην κηδεία εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

Ο Χριστάκης Μηνά έπεσε μαχόμενος στο ύψωμα 1023 στον Κυπαρισσόβουνο στην περιοχή Καραβά-Λαπήθου, σε μια από τις πιο ηρωικές μάχες του μαύρου καλοκαιριού του 1974.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοκορφήτισσας στην Κορφή Λεμεσού, γενέτειρα του ήρωα, προΐστατο ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, αναφέρει η ανακοίνωση.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, συμπολεμιστές του ήρωα, συγγενείς και φίλοι του, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top