Χουριέτ: Από το Αιγαίο πέρασε η ομάδα τζιχαντιστών που σχεδίαζε να χτυπήσει στο Μόναχο

Χουριέτ: Από το Αιγαίο πέρασε η ομάδα τζιχαντιστών που σχεδίαζε να χτυπήσει στο Μόναχο

Λεπτομέρειες για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Μόναχο που απέτρεψε η γερμανική αστυνομία φέρνει στο φως η τουρκική Χουριέτ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η πληροφορία  στη Γερμανία για επικείμενη επίθεση στο Μόναχο, που προκάλεσε συναγερμό στη γερμανική αστυνομία λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά προήλθε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ενημέρωσαν τις αντίστοιχες Γερμανικές, Γαλλικές, Αυστριακές, Βελγικές και Ιταλικές αρχές για μια ομάδα πέντε τζιχαντιστών που πέρασε στην Ευρώπη και σχεδίαζε ταυτόχρονες επιθέσεις στην αλλαγή του έτους. Η ομάδα, μάλιστα, με βάση τις πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών σχεδίαζε να χτυπήσει σε εκκλησίες και πάρκα διασκέδασης στο πλαίσιο ενός σχεδίου για πολλαπλές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η εν λόγω ομάδα τζιχαντιστών πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους τον Οκτώβριο με πλαστά διαβατήρια.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα μεταδίδει ότι συνελήφθη ο συνεργός του διαβόητου εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον. Ο Αίν Λέσλι Τζούνιορ Ντάβις συνελήφθη μετά από κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ, της αμερικανικής CIA και της βρετανικής ΜΙ-6 αφού παρακολούθησαν τη διαδρομή του από τη Ράκα, στο Κιλίς, το Γκαζιαντέπ και τελικά την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν αφορούν απλώς μια διαφωνία ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, για το ποιος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που αγγίζουν την ηγεσία, τις εσωτερικές ισορροπίες, την πολιτική ταυτότητα της παράταξης και κυρίως, την εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ίδια πολιτική γραμμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE