Ξεκινά η προεργασία για τη διευρυμένη διάσκεψη – Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Ξεκινά η προεργασία για τη διευρυμένη διάσκεψη – Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα προεδρεύσει σήμερα σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου και θα ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο νεοδιορισθείς Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 1030.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει το Σάββατο ότι ξεκίνησε ήδη μαζί με τα Ηνωμένα Εθνη η προεργασία σε τεχνοκρατικό επίπεδο για να δημιουργηθούν τα δεδομένα για μια διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό που να είναι επιτυχής, σημειώνοντας ότι η προεργασία θα συνεχίζεται για ολόκληρο τον Αύγουστο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE