Το ακίνητο που πουλήθηκε για €55 εκατομμύρια στην Κύπρο και «τρέλανε» την αγορά

Το ακίνητο που πουλήθηκε για €55 εκατομμύρια στην Κύπρο και «τρέλανε» την αγορά

Η συνολική αξία των 50 ακριβότερων πωλήσεων ακινήτων την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2026 ανήλθε στα €286,4 εκ., σύμφωνα με την Ask Wire. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ask Wire την Τρίτη, οι 10 ακριβότερες πωλήσεις, κατά το πρώτο εξάμηνο, ήταν συνολικής αξίας €161,7 εκ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφια με κτίριο στη Μονή της επαρχίας Λεμεσού με τιμή €55 εκ.

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο των 10 ακριβότερων ακινήτων παγκύπρια η επαρχία Λεμεσού μετρά έξι συναλλαγές αξίας €117,2 εκ., ακολουθεί η επαρχία Πάφου με τρεις συναλλαγές αξίας €35,5 εκ. και η επαρχία Λάρνακας με μία συναλλαγή αξίας €9 εκ. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάλυση επιβεβαιώνει την δυναμική της Λεμεσού στην αγορά καθώς οι 10 ακριβότερες πωλήσεις, που έγιναν στην επαρχία, άγγιξαν τα €148,2 εκ. και αντιστοιχούν στο 51,7% της συνολικής αξίας των 50 ακριβότερων πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου.

Συμπληρώνεται ότι η επαρχία Πάφου ακολουθεί από απόσταση αφού η αξία της δεκάδας των ακριβότερων συναλλαγών της ξεπερνά τα €68,8 εκ. και καλύπτει το 24% της συνολικής αξίας, η κορυφαία δεκάδα της επαρχίας Λευκωσίας έφτασε σε αξία τα €26,7 εκ., ενώ η αξία των 10 ακριβότερων συναλλαγών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ξεπέρασε ελαφρώς αυτή της Λάρνακας φτάνοντας τα €21,4 εκ. έναντι €21,2 εκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

«Φωτιά» στους διορισμούς των ημικρατικών – Η ανάκληση διορισμού, το ασυμβίβαστο και οι εξηγήσεις

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκονται οι νέοι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, μετά και την υπόθεση που προέκυψε στη Cyta και οδήγησε την Κυβέρνηση στην απόφαση να ανακαλέσει τον διορισμό του νέου Αντιπροέδρου της ΑΤΗΚ, Λοΐζου Οικονομίδη.