Απαισιόδοξοι οι Αμερικανοί οικονομικοί διευθυντές για το 2016

Απαισιόδοξοι οι Αμερικανοί οικονομικοί διευθυντές για το 2016

Οι οικονομικοί διευθυντές και οι διευθύνοντες σύμβουλοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι για το 2016 από ό,τι ήταν για το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία δ' τριμήνου του Αμερικανικού Ινστιτούτου των CPAs.

Μόλις το 45% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα του Ινστιτούτου δήλωσαν αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία, έναντι 64% στο δ' τρίμηνο του 2014 και 68% το α' τρίμηνο του 2015.

Τα στελέχη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την Κίνα και την Ευρώπη, το ρυθμιστικό πλαίσιο και το πολιτικό αδιέξοδο. 

Σχεδόν το 1/5 των ερωτηθέντων επικαλέστηκαν το εργατικό κόστος ως σημαντικό κίνδυνο. Εμφανίστηκαν επίσης προβληματισμένοι, τόσο για τη δυνατότητα πρόσληψης ταλέντων όσο και για το κόστος των ταλέντων αυτών.

Στο διάστημα των επόμενων 12 έως 18 μηνών, τα στελέχη είπαν ότι αναμένουν πολύ μικρή αύξηση εσόδων και κερδών, της τάξης του 2,9% και 2% αντίστοιχα. Ωστόσο, το 57% σχεδιάσει επέκταση, μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 60% του τρίτου τριμήνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Θα σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να αναζωογονήσουμε αυτόν τον σημαντικό τομέα της οικονομίας μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE