Ιρανικά ΜΜΕ: Δεξαμενόπλοιο χτύπησε σε ναυτική νάρκη στα Στενά του Ορμούζ, προκλήθηκε έκρηξη

Ιρανικά ΜΜΕ: Δεξαμενόπλοιο χτύπησε σε ναυτική νάρκη στα Στενά του Ορμούζ, προκλήθηκε έκρηξη

Μια σοβαρή εξέλιξη καταγράφεται στα Στενά του Ορμούζ, καθώς σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, δεξαμενόπλοιο προσέκρουσε σε θαλάσσια νάρκη.

Το περιστατικό αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, δεξαμενόπλοιο παρέκκλινε από την καθορισμένη πορεία του στα Στενά του Ορμούζ και προσέκρουσε σε θαλάσσια νάρκη με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

Το Ιράν δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έχει τοποθετήσει θαλάσσιες νάρκες στην περιοχή.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προειδοποιήσει ότι τα Στενά του Ορμούζ ενδέχεται να έχουν ναρκοθετηθεί, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν οριστικά αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.