Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις πυρκαγιές - Ενεργοποιείται το σχέδιο «Αστραπή»

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις πυρκαγιές - Ενεργοποιείται το σχέδιο «Αστραπή»

Σε αυξημένη επιφυλακή θα παραμείνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες, δήλωσε ο Γενικός Συντονιστής Πυρκαγιών, Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, σημείωσε πως παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, αναμένεται νέα άνοδος από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι άνεμοι που επικρατούν σε ορισμένες περιοχές διατηρούν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο κ. Λογγίνος πρόσθεσε μάλιστα ότι οι καιρικές συνθήκες αξιολογούνται συνεχώς σε συνεργασία με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ώστε οι υπηρεσίες να διατηρούνται σε ετοιμότητα.

Ο αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό δοκιμή επιχειρησιακής ετοιμότητας, με την ενεργοποίηση του σχεδίου «Αστραπή» σε επίπεδο γκρίζου συναγερμού και την κλήση του προσωπικού να προσέλθει αμέσως στους πυροσβεστικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα ήταν «εξαιρετικά», καθώς μέσα σε μισή ώρα ανταποκρίθηκε πέραν του 85% του προσωπικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το «ΟΧΙ» που πάγωσε ξανά το κυπριακό- Το ναυάγιο της τριμερούς, το blame game Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν και η δύσκολη επόμενη μέρα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το «ΟΧΙ» που πάγωσε ξανά το κυπριακό- Το ναυάγιο της τριμερούς, το blame game Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η Νέα Υόρκη, δεν έφερε την πολυπόθητη επανεκκίνηση του Κυπριακού. Έφερε, όμως, κάτι εξίσου σημαντικό: μια καθαρότερη εικόνα, για το πόσο δύσκολος, είναι ο δρόμος που βρίσκεται μπροστά.

BEST OF TOTHEMAONLINE