Εντολή για επέκταση του πυραυλικού προγράμματος έδωσε ο Πρόεδρος του Ιράν

Εντολή για επέκταση του πυραυλικού προγράμματος έδωσε ο Πρόεδρος του Ιράν

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έδωσε εντολή στον Υπουργό Άμυνας της χώρας να επεκτείνει το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας, ως αντίδραση στις επαπειλούμενες αμερικανικές κυρώσεις για τη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Καθώς η Κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκάθαρα συνεχίζει την εχθρική πολιτική και την παράνομη ανάμειξη...οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αυξήσουν γρήγορα και σημαντικά τις πυραυλικές τους δυνατότητες» έγραψε ο Ροχανί στην επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Άμυνας Χοσέιν Ντεγκάν και την οποία δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η Κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζει νέες κυρώσεις για διεθνείς εταιρείες και άτομα, σε σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, ανέφεραν πηγές με γνώση της κατάστασης την Τετάρτη.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ΠτΔ: «Κοινός στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τη σημασία της συμπερίληψης αναφοράς στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής πως οι απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης δεν περιορίζονται στη Ρωσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.