Προεδρικές 2028: Γρίφος τι θα πράξει τελικά ο Αβέρωφ – Φουντώνουν τα σενάρια (VIDEO)
Άλυτος γρίφος παραμένει για την ώρα εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατέλθει ως υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 μέσω των εσωκομματικών διαδικασιών του ΔΗΣΥ.

Η διαδικασία, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, αναβλήθηκε λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας του Δικαστηρίου.
Νέα ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 14η Σεπτεμβρίου του 2026, στις 09:30πμ.
Συνολικά δέκα πρόσωπα, οκτώ φυσικά και δύο νομικά, αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν επηρεασμό, δωροδοκία, δεκασμό, συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και παραβίαση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ποινικοποίηση της διαφθοράς.
Πέραν του κ. Δημητριάδη κατηγορούνται, επίσης, ο Ανδρέας Δημητριάδης, ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Γιώργος Δημητριάδης, η Ελένη Σιμιλλίδη, ο Jing Wang, ο Josef Friedrich Santin, η Βασιλική Γεωργίου-Santin, η εταιρεία Andreas Demetriades & Co LLC και η εταιρεία Delsk (Cyprus) Business Services Ltd.
Στο μεταξύ, το Κακουργιοδικείο θα εξετάσει στις 24/7 η ώρα 9:30πμ προδικαστικά ζητήματα που έθεσε η υπεράσπιση. Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε, με επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, ενημέρωση κατά πόσο έγινε συμφωνία για ασυλία ή ευνοϊκή μεταχείριση σε βασικό μάρτυρα της υπόθεσης.
Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




