Η τρομοκρατία «ακύρωσε» την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες

Η τρομοκρατία «ακύρωσε» την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες

Οι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, ανάγκασαν τις αρμόδιες αρχές να ακυρώσουν το προγραμματισμένο για την Πρωτοχρονιά σόου πυροτεχνημάτων.

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέ δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης μετά από συνάντηση που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους. «Είμαστε υποχρεωμένοι να το ακυρώσουμε, δεδομένης της έκθεσης κινδύνου που καταρτίστηκε από το Κέντρο Κρίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιέ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Πέρσι, περισσότεροι από 100.000 πολίτες των Βρυξελλών ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τη νέα χρονιά.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους» δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών.

«Συμβολικοί στόχοι»

Στις αρχές της εβδομάδας, η αστυνομία των Βρυξελλών συνέλαβε δύο άντρες, που πιθανώς να έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Παρότι δεν είχαν σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις σε «συμβολικούς στόχους» αλλά και κατά της αστυνομίας.

Οι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα την Πέμπτη (31/12).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE