ΠτΔ πριν τη συνάντηση με Έρχιουρμαν: «Δεν φοβόμαστε ούτε τον διάλογο ούτε τις διαπραγματεύσεις»
Δεν φοβόμαστε ούτε τον διάλογο ούτε τις διαπραγματεύσεις, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Ιουνίου, ενώ το βίντεο δημοσιοποιήθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Ο ελέφαντας έσπασε το παρμπρίζ του οχήματος, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με το BBC, άγριοι ελέφαντες εμφανίζονται συχνά σε δρόμους που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις στη Σρι Λάνκα και δεν είναι σπάνιο να επιτίθενται σε διερχόμενα οχήματα.
Οι εμφανίσεις άγριων ελεφάντων σε δρόμους κοντά σε δασικές εκτάσεις δεν είναι ασυνήθιστες σε χώρες της Νότιας Ασίας. Στη Σρι Λάνκα καταγράφονται συχνά περιστατικά με ελέφαντες που πλησιάζουν με τέτοιο τρόπο τους περαστικούς
Ανάλογο συμβάν σημειώθηκε πρόσφατα και στην Ινδία, όταν κοπάδι 35 ελεφάντων που επέστρεφε από το Μπουτάν διέκοψε την κυκλοφορία στην περιοχή Τζαλπαϊγκούρι της Δυτικής Βεγγάλης. Οι έντονες βροχοπτώσεις στο Μπουτάν προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των ποταμών, αναγκάζοντας τα ζώα να μετακινηθούν αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο και τροφή.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




