VIDEO: Βανδάλισαν γλυπτό αξίας €30.000 και έκλεψαν δεύτερο έργο του Γιαπάνη - «Κανεί πκιόν»

VIDEO: Βανδάλισαν γλυπτό αξίας €30.000 και έκλεψαν δεύτερο έργο του Γιαπάνη - «Κανεί πκιόν»

Βεβηλωμένο εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης γλυπτό του γλύπτη Φίλιππος Γιαπάνης, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία της Φασούλα, ενώ λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε και η κλοπή δεύτερου έργου του.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο καλλιτέχνης εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμού και κλοπών, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση.

Όπως ανέφερε, άγνωστοι αφαίρεσαν γλυπτό από την αυλή του το περασμένο Σάββατο, ενώ το έργο που καταστράφηκε στην πλατεία της κοινότητας είχε δωρηθεί πριν από περίπου 20 χρόνια και η αξία του εκτιμάται στις 30 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Γιαπάνης έθεσε δημόσια ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της πολιτείας και της δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της δημόσιας περιουσίας.

«Ή έχουμε κράτος ή δεν έχουμε κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κατάσταση που, όπως είπε, βιώνει στον τόπο του.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

Τις επόμενες των ημερών θα ακούσουμε και άλλες ειδήσεις που θα αποδεικνύουν την κινητικότητα που υπάρχει για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE