Ευθύμιος Δίπλαρος: «Για να αποδειχθεί ότι είναι ένοχος κάποιος πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη» - Δεν δέχεται μαθήματα από το ΑΚΕΛ
24.06.2026 - 09:21
Ο ΔΗΣΥ εξέφρασε από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε το πόρισμα την πλήρη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων που αναφέρονται σε αυτό, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος.
Μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία συγκάληψη για κανένα και ούτε χωρίσαμε σε δικούς μας κι άλλους.
Χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ως όφειλε για όσα του καταλογίζουν. Απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς. Το ερώτημα που έθεσε και ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος, είναι γιατί οι λειτουργοί όταν εντόπισαν τις κατηγορίες αυτές γιατί δεν τον κάλεσαν να απαντήσει;
Ερωτηθείς ότι αν τιμάται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ο Δημοκρατικός Συναγερμός λόγω των σοβαρών ενδεχόμενων κατηγοριών, ο Ευθύμιος Δίπλαρος απάντησε ότι μπορεί να είναι κανείς περήφανος για τα λαϊκά δικαστήρια που έχουν στηθεί; Και οι πολίτες έχουν ήδη σχηματίσει μια άποψη πριν ξεκινήσουν έρευνες και βγει αποτέλεσμα. «Για να αποδειχθεί ότι είναι ένοχος κάποιος πρέπει να αποφασίσει η δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
«Υπάρχει ένα πόρισμα το οποίο σίγουρα δεν περιποιεί τιμή και προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Αλλά αν αύριο δεν αποδειχθεί τίποτε στη δικαιοσύνη θα λέμε ότι ήταν και αυτοί διεφθαρμένοι κτλ;», συνέχισε.
«Εμείς μαθήματα που έχουν αμαρτωλή ιστορία δεν θα δεχθούμε μαθήματα και αναφέρομαι στο ΑΚΕΛ», τόνισε.
Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.