Υπ. Οικονομικών: Θα χάσουμε την τελευταία δόση αν δεν εγκριθεί αποκρατικοποίηση της CYTA

Υπ. Οικονομικών: Θα χάσουμε την τελευταία δόση αν δεν εγκριθεί αποκρατικοποίηση της CYTA

Ο Yπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν δεν εγκριθούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για αποκρατικοποίηση της CYTA, η Κύπρος δεν θα καταστραφεί ούτε θα μπει σε περιπέτειες αλλά θα χάσει την τελευταία δόση, των τετρακοσίων εκατομμυρίων, του μνημονιακού προγράμματος.

Σε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Focus», ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τη Βουλή ότι η αποκρατικοποίηση της CYTA αποτελεί αναγκαία, εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική κίνηση.

Μια κίνηση, πρόσθεσε, που θα φέρει στον τόπο ξένους επενδυτές και προοπτικές ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό και απαιτητικό πεδίο, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες.

Ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται για να ικανοποιηθεί η Τρόικα, αλλά για να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι κυρίως, σημείωσε, στρατηγική και επιδίωξη της κυβέρνησης να αντικρίσει ουσιαστικά την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για αλλαγές, εξυγίανση και εκσυγχρονισμό.

Πηγή: RIKNEWS 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Καθόλου παρεμβατικός, αλλά συμβουλευτικός ο ρόλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Καθόλου παρεμβατικός, αλλά συμβουλευτικός ο ρόλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου»

Καθόλου παρεμβατικός αλλά συμβουλευτικός και υποστηρικτικός θα είναι ο ρόλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE