Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία που ξεκινά σήμερα

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία που ξεκινά σήμερα

Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός που αναμένεται να τεθεί τώρα (16.00 τοπική ώρα), δήλωσε στο Reuters ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και του Κατάρ κατέληξαν στη συμφωνία με τη βοήθεια του Ιράν.

«Καταλαβαίνουμε ότι μετά την ανταλλαγή πυρών νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ βρίσκονται τώρα σε κατάπαυση του πυρός».

Σε ισχύ η εκεχειρία, λέει η Χεζμπολάχ

Πηγές της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε μετά από λίγο την είδηση και αναφέρει ότι η εκεχειρία στον Λίβανο είναι σε ισχύ. Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι οι πηγές έλεγαν: «Μόλις μάθαμε για την εκεχειρία, την εφαρμόσαμε από την πλευρά μας».

Αρκετά άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως τα AP, AFP και Times of Israel, επικαλέστηκαν πηγές που επιβεβαιώνουν την εκεχειρία στον Λίβανο, η οποία φέρεται να έγινε με τη μεσολάβηση του Κατάρ, του Ιράν και των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE