«Μπαρούτι» στην Πάφο: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για τον Τυχικό – Αστυνομικός κλοιός γύρω από τη Μητρόπολη για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

«Μπαρούτι» στην Πάφο: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για τον Τυχικό – Αστυνομικός κλοιός γύρω από τη Μητρόπολη για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη

Σε κλίμα ακραίας έντασης πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο της Μητρόπολης Πάφου, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται η επίσημη ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γρηγορίου.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του τέως Μητροπολίτη Τυχικού έχουν ήδη ανταποκριθεί στο μαζικό κάλεσμα και βρίσκονται παραταγμένοι στον χώρο. Οι διαδηλωτές, που άρχισαν να φθάνουν στο σημείο από τις 5:30 το απόγευμα, εκφράζουν με έντονο τρόπο την πλήρη αντίθεση τους στις πρόσφατες εκκλησιαστικές εξελίξεις, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της εκλογής του νέου ιεράρχη.

Η κινητοποίηση, η οποία οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα και ταχύτητα τα προηγούμενα 24ωρα μέσω αλυσιδωτών μηνυμάτων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ομάδες του Viber, έχει θέσει τις αρχές σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Οι διοργανωτές είχαν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για «μαζική αντίσταση» και δυναμική παρουσία των πιστών, εξαπολύοντας παράλληλα βαρύτατες επικρίσεις κατά του νέου Μητροπολίτη Γρηγορίου.

Αυτή την ώρα, η Μητρόπολη Πάφου θυμίζει φρούριο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τον χώρο όπου τελείται η ενθρόνιση.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: pafospress.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE