ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ι. Νικολάου: «Αναγνώριση κληρονομικού δικαιώματος για οικίες σε αυτοστεγάσεις»

Ι. Νικολάου: «Αναγνώριση κληρονομικού δικαιώματος για οικίες σε αυτοστεγάσεις»

Τροποποίηση του περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου, ο οποίος αναπληρούσε τον Υπουργό Εσωτερικών, είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «ενέκρινε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή με το οποίο τροποποιείται ο περί Ακινήτου Ιδιοκτησίας Νόμος, έτσι ώστε να επιτρέπεται η αναγνώριση κληρονομικού δικαιώματος σε δικαιούχους οι οποίοι κατέχουν οικιστικές μονάδες σε αυτοστεγάσεις, που έχουν ανεγερθεί σε κρατική γη.

Διευκρινίζεται ότι η νέα ρύθμιση δεν αφορά ανεγέρσεις οικιστικών μονάδων σε τουρκοκυπριακές περιουσίες, αλλά σε κρατική γη.

Όπως εξήγησε, με αυτό τον τρόπο θα επιτρέπεται σε κληρονόμους ατόμων που απεβίωσαν πριν τις 6 Απριλίου 2006 να αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπεται αναγνώριση αυτού του δικαιώματος σε κληρονόμους δικαιούχων που απεβίωσαν μετά τις 7 Απριλίου 2006, εξηγώντας ότι η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία για σκοπούς ίσης μεταχείρισης των δικαιούχων προσώπων, που είχαν μεν αυτό το δικαίωμα, αλλά δεν αναγνωριζόταν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top