Αιτήσεις για αγορά ομολόγων φυσικών προσώπων ύψους €48 εκατομμυρίων αποδέχθηκε το ΥΠΟΙΚ

Αιτήσεις για αγορά ομολόγων φυσικών προσώπων ύψους €48 εκατομμυρίων αποδέχθηκε το ΥΠΟΙΚ

Ομόλογα ύψους €47,9 εκατομμυρίων διάθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της διάθεσης των εξαετών ομολόγων για φυσικά πρόσωπα της πρώτης σειράς του 2016.


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ), λήφθηκαν 130 αιτήσεις για συνολικό ποσό €47.920.000. Η προσφορά υπερέβηκε τέσσερις φορές το ανώτατο όριο έκδοσης που έχει καθοριστεί στα €10 εκατομμύρια.

Από τις 130 αιτήσεις που έγιναν αποδεκτές, οι 114 υποβλήθηκαν από Κύπριους και 16 αιτήσεις από αλλοδαπούς επενδυτές. Οι αξίες των αιτήσεων κυμαίνονταν από €3.000 μέχρι €2.950.000.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό των €47.920.000, τα €40.450.000, δηλαδή το 84,4%, αφορούσαν αιτήσεις ξένων επενδυτών

Οι εκδόσεις εξαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικά πρόσωπα θα συνεχιστούν με τη 2η Σειρά του 2016 με λήξη το 2022, με ανώτατο όριο έκδοσης €10.000.000, η οποία θα εκδοθεί την 1η Φεβρουαρίου 2016 με περίοδο κατάθεσης των αιτήσεων από τις 4 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ στην Κύπρο: Ετοίμαζαν διπλή δολοφονία – Έψαχναν «εκτελεστή» στο διαδίκτυο και έπεσαν σε παγίδα

Θρίλερ στην Κύπρο: Ετοίμαζαν διπλή δολοφονία – Έψαχναν «εκτελεστή» στο διαδίκτυο και έπεσαν σε παγίδα

Τρεις αλλοδαποί φέρονται να αναζητούσαν μέσω διαδικτύου εκτελεστή για δύο δολοφονίες στην Κύπρο – Ο άνθρωπος με τον οποίο ήρθαν σε επαφή ήταν αστυνομικός της Δανίας υπό κάλυψη

BEST OF TOTHEMAONLINE