Στα άδυτα του κυκλώματος: Πώς τα κατεχόμενα «όπλιζαν» τον υπόκοσμο των ελεύθερων περιοχών

Στα άδυτα του κυκλώματος: Πώς τα κατεχόμενα «όπλιζαν» τον υπόκοσμο των ελεύθερων περιοχών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών μετά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης οπλισμού.

Η αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη δύο ακόμη υπόπτων, ενός 45χρονου Ελληνοκύπριου και ενός 39χρονου Τουρκοκύπριου, οι οποίοι κατονομάστηκαν από τους δύο φερομένους ως εγκεφάλους της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και του δημοσιογράφου Χριστόφορου Νέστορος, στο επίκεντρο των ανακρίσεων βρίσκονται οι ομολογίες των δραστών. Ανακρινόμενοι, οι δύο αρχικοί συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι τα έξι πιστόλια και τα πυρομαχικά που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους αποτελούσαν συγκεκριμένη παραγγελία από εγκληματικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται στις ελεύθερες περιοχές. Σύμφωνα με το πλάνο τους, η μεταφορά θα γινόταν σε προκαθορισμένο «τυφλό» σημείο, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν την ταυτότητα των τελικών παραληπτών.

Η υπόθεση απέκτησε ευρύτερες διαστάσεις καθώς συνδέθηκε άμεσα με προγενέστερο εντοπισμό οπλισμού. Ο δικανικός έλεγχος στα κατασχεθέντα πιστόλια κατέδειξε ότι έφεραν τις ίδιες ακριβώς μετατροπές με τα επτά όπλα που είχαν βρεθεί κρυμμένα τον Νοέμβριο του 2025 στην Έγκωμη. Η πληροφορία για το συγκεκριμένο σημείο είχε προκύψει μετά τη σύλληψη δύο άλλων προσώπων στα κατεχόμενα, στα κινητά των οποίων είχαν εντοπιστεί ψηφιακά μαρκαρισμένοι χάρτες με περιοχές των ελεύθερων περιοχών, επιβεβαιώνοντας μια πάγια και οργανωμένη διαδρομή διοχέτευσης όπλων στον υπόκοσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Στη Γαλλία ο ΠτΔ μετά από πρόσκληση Μακρόν - Θα συμμετέχει στην Εθνική Ημέρα της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Παρίσι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, κ. Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE