Νέα μεγάλη απάτη: Έκαναν «φτερά» €42.500 από λογαριασμό 76χρονης με ένα SMS

Νέα μεγάλη απάτη: Έκαναν «φτερά» €42.500 από λογαριασμό 76χρονης με ένα SMS

Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, 76χρονη, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση σήμερα, από άγνωστο άντρα,  οποίος μιλούσε στην αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκε ως διευθυντής υπηρεσίας πληρωμών. Ο δράστης μέσω ψευδών προφάσεων αναφορικά με την ασφάλεια του τραπεζικού λογαριασμού της παραπονούμενης, την έπεισε να ακολουθήσει σύνδεσμο που αποστάλθηκε μέσω τηλεφωνικού μηνύματος στο κινητό της τηλέφωνο και της απέσπασε από τον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 42.500 ευρώ.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι κανένας οργανισμός θα ζητήσει τραπεζικά ή προσωπικά στοιχεία ή κωδικούς μέσω τηλεφωνικής κλήσεις ή μηνύματος.

Παράλληλα, συνιστάται να μην ανοίγονται σύνδεσμοι που αποστέλλονται μέσω μηνυμάτων, SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ενημέρωση συγγενών και οικείων μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούν συχνά στόχο επιτηδείων που επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα ή προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφωνικών απατών και άλλων παραπλανητικών πρακτικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.