Ναρκωτικά και όπλα στη Λευκωσία - Δύο νέες συλλήψεις - Τι εντόπισαν οι Αρχές στις οικίες τους

Ναρκωτικά και όπλα στη Λευκωσία - Δύο νέες συλλήψεις - Τι εντόπισαν οι Αρχές στις οικίες τους

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού και κατάσχεσης ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων.

Πρόκειται για 45χρονο, ο οποίος παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για περίοδο πέντε ημερών.

Της σύλληψης και προσωποκράτησής του 45χρονου, προηγήθηκε έρευνα από μέλη της ΥΚΑΝ στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης, μία ζυγαριά με ίχνη άσπρης ουσίας, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και άλλα τεκμήρια.

Επίσης, τα μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη 31χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σε έρευνα που έγινε στον χώρο διαμονής του, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός υπολογιστής, μία τηλεφωνική κάρτα και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων.

Ο 31χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λευκωσίας).

Νεότερη ενημέρωση:  Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών. Όσον αφορά στα δυο πρόσωπα, ηλικίας 34 και 25 ετών που συνελήφθησαν στις 23/05/2026, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ανανέωσε την κράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών.

Το ιστορικό της υπόθεσης - Προηγήθηκαν άλλες δύο συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 34 και 25 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά παράνομη κατοχή ναρκωτικών, πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών.

Γύρω στις 5.20μ.μ. στις 23/5, μέλη της ΜΜΑΔ κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Αγλαντζιά, ανέκοψαν για έλεγχο, όχημα που κινείτο ύποπτα. Οδηγός του οχήματος ήταν 34χρονος και συνοδηγός 25χρονος, ενώ εντός του οχήματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αριθμός συσκευασιών που περιείχαν κοκαΐνη μεικτού βάρους 20 γραμμαρίων, ξηρή φυτική ύλη μεικτού βάρους πέντε γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα στην οικία του 25χρονου, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι πιστόλια, έξι κουτιά που περιείχαν συνολικά 299 σφαίρες, ξηρή φυτική ύλη μεικτού βάρους πέντε γραμμαρίων, καθώς και 22 συσκευασίες που περιείχαν χάπια.

Οι δύο ύποπτοι αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Το ΤΑΕ και η ΥΚΑΝ Λευκωσίας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.