Με 11 ψήφους στον Μητροπολιτικό θρόνο ο Γρηγόριος Ιωαννίδης - Πότε και πού θα γίνει η ενθρόνιση

Με 11 ψήφους στον Μητροπολιτικό θρόνο ο Γρηγόριος Ιωαννίδης - Πότε και πού θα γίνει η ενθρόνιση

Με 11 ψήφους εξελέγη νέος Μητροπολίτης Πάφου ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης.

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας Γεώργιος Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι κατά την έκτακτη συνεδρία εγκρίθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων, μετά την έγκριση του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Υποψηφιότητα για τον Μητροπολιτικό Θρόνο υπέβαλαν αυτοπροσώπως ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τροοδιτίσσης, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τριμυθούντος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου Ιωάννης Θεοχάρους.

Μετά από μυστική ψηφοφορία, ο Γρηγόριος Ιωαννίδης έλαβε 11 ψήφους, ο Ιερομόναχος Σωφρόνιος Στασίνου μία ψήφο, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερα λευκά.

Το Μήνυμα της Εκλογής του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2026, στις 18:00, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, όπου θα τελεστεί και εσπερινός.

Στις 11 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Βαρνάβα, θα τελεστεί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη σε Επίσκοπο στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.