Πόσο έβρεξε μέσα στον Μάιο – Ποια περιοχή «ποτίστηκε» περισσότερο

Πόσο έβρεξε μέσα στον Μάιο – Ποια περιοχή «ποτίστηκε» περισσότερο

Στο 220% της κανονικής βρίσκεται η βροχόπτωση Μαΐου, μέχρι τη Δευτέρα 25 του μήνα, με αρκετές περιοχές να έχουν καλύψει πάνω από τρεις φορές τη μέση βροχόπτωση του μήνα.

Συνολικά από την πρώτη του μήνα μέχρι σήμερα η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές ανήλθε σε 43,2 χιλιοστά, ενώ η κανονική για τον μήνα είναι 19,6 χιλιοστά.

Η μεγαλύτερη υπερκάλυψη, σε σχέση με την κανονική, καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, το οποίο δέχτηκε 394% της κανονικής. Στην Πόλη Χρυσοχούς η βροχόπτωση έφτασε το 375%, στον Σταυρό της Ψώκας το 364%, ενώ στο νέο λιμάνι Λεμεσού έφτασε το 360%.

Σε ποσότητα, η περισσότερη μέση βροχόπτωση από την αρχή του μήνα καταγράφηκε στον Σταυρό της Ψώκας με 99 χιλιοστά και η λιγότερη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με μόλις 13,6 χιλιοστά.

Σε σχέση με τη μέση κανονική από την 1η Οκτωβρίου η μέση βροχόπτωση σήμερα βρίσκεται στο 116%, με όλες τις περιοχές να έχουν ξεπεράσει το 100% της κανονικής.

Συγκεκριμένα, η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έφτασε τα 566,3 χιλιοστά, σε σύγκριση με 487 που είναι η μέση κανονική για την εποχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE