Μπήκαν Βουλή… αλλά με άλλο κόμμα - Οι μεγάλες πολιτικές μεταγραφές

Μπήκαν Βουλή… αλλά με άλλο κόμμα - Οι μεγάλες πολιτικές μεταγραφές

Οι Βουλευτικές Εκλογές 2026 δεν έφεραν μόνο νέα κόμματα και ανατροπές, αλλά και επιστροφές πολιτικών προσώπων στη Βουλή με διαφορετική κομματική «φανέλα».

Πρώην στελέχη και βουλευτές που αποχώρησαν από τα κόμματα με τα οποία αναδείχθηκαν πολιτικά, κατάφεραν αυτή τη φορά να εξασφαλίσουν έδρα μέσα από νέους πολιτικούς σχηματισμούς και συνεργασίες.

Ανάμεσα στις πιο συζητημένες περιπτώσεις βρίσκεται ο Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το ΕΛΑΜ, έχοντας προηγουμένως αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν επίσης ο Ευγένιος Χαμπουλλάς και ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΔΗΣΥ, κατήλθαν με το ΕΛΑΜ και κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν έδρα στη νέα Βουλή, καταγράφοντας μία από τις πιο ηχηρές πολιτικές μετακινήσεις των εκλογών 2026.

 

 

Στη νέα Βουλή μπαίνει ή καλύτερα συνεχίζει επίσης η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία μετά την αποχώρησή της από το ΑΚΕΛ κατήλθε με το ΑΛΜΑ και κατάφερε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική παρουσία.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Αποστόλου εξασφάλισε θέση στη Βουλή με το ΔΗΚΟ, έχοντας προηγουμένως μετακινηθεί από την ΕΔΕΚ. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ  - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Λευκωσία: Κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ - Απέστειλε επιστολή στον Γκουτέρες

Νέα κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλει η Λευκωσία με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Πρέσβεως Μαρίας Μιχαήλ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE