Άγρια πολιτική σύγκρουση: «Μπράβοι του Κασιδιάρη» και η απάντηση Χρίστου ότι δεν είναι ακροδεξιοί - Δείτε βίντεο

Άγρια πολιτική σύγκρουση: «Μπράβοι του Κασιδιάρη» και η απάντηση Χρίστου ότι δεν είναι ακροδεξιοί - Δείτε βίντεο

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα εξελίχθηκε το μεγάλο debate της εκπομπής «Αντίστροφη Μέτρηση», με τη συζήτηση να παίρνει φωτιά γύρω από την ακροδεξιά, τις πολιτικές θέσεις του ΕΛΑΜ και ανάρτηση υποψηφίου του κόμματος που πρότεινε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για παρακολούθηση κομμάτων όπως το ΑΚΕΛ, το Volt και η Άμεση Δημοκρατία.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση άνοιξε νέο κύκλο έντασης στο στούντιο, με τον Στέφανο Στεφάνου να κάνει λόγο για επικίνδυνες πρακτικές που θυμίζουν ακραίες ιδεολογίες και να τονίζει πως «οι πολίτες πρέπει να θυμούνται τι σημαίνει ακροδεξιά».

Ο Χρίστος Χρίστου επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την ανάρτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για προσωπική άποψη υποψηφίου που δεν εκφράζει το ΕΛΑΜ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα του σέβεται τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση όλων των πολιτικών χώρων. Ωστόσο, η ένταση κορυφώθηκε όταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε «μπράβους του Κασιδιάρη» και σε πρόσωπα που «χαιρετούν ναζιστικά», κατηγορώντας το ΕΛΑΜ πως εκπροσωπεί ένα νεοναζιστικό και ακροδεξιό μόρφωμα. Οι αναφορές σε φασισμό, Χρυσή Αυγή και ακραίες ιδεολογίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μέσα στο πλατό.

Απαντώντας, ο Χρίστος Χρίστου απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού, υποστηρίζοντας πως το ΕΛΑΜ δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα του 1974 ή με ολοκληρωτικές ιδεολογίες. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση προς το ΑΚΕΛ, κάνοντας αναφορές σε Στάλιν, Λένιν και Τσαουσέσκου, ενώ η κουβέντα επεκτάθηκε και στην ΕΟΚΑ Β’, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «δεν μπορούν όλοι να μπουν στο ίδιο καλάθι». 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE