Κολομβία: Έκρυβαν μωρά πιθήκων στα εσώρουχά τους για λαθρεμπόριο - Δείτε βίντεο

Κολομβία: Έκρυβαν μωρά πιθήκων στα εσώρουχά τους για λαθρεμπόριο - Δείτε βίντεο

Σοκ προκαλεί υπόθεση λαθρεμπορίας άγριων ζώων στην Καρταχένα στην Κολομβία, όπου δύο άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα ότι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα τρία μωρά πιθήκων κρυμμένα μέσα στα εσώρουχα και τα ρούχα τους, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Rafael Núñez, με προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις κολομβιανές αρχές, οι ύποπτοι, ένας 26χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα από την περιοχή La Jagua de Ibirico, προσπάθησαν να περάσουν τα ζώα από το αεροδρόμιο όταν, όταν εντοπίστηκαν και τη διάρκεια ελέγχου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα μικρά πρωτεύοντα βρίσκονταν κρυμμένα πάνω στο σώμα τους και κάτω από τα ρούχα.

Ένα από τα μωρά πιθήκων δεν κατάφερε να επιβιώσει, καθώς πέθανε από ασφυξία κατά τη μεταφορά ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι το ζώο παρέμεινε πιεσμένο πάνω στο σώμα ενός από τους διακινητές για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς επαρκή αέρα.


Οι αρχές αναγνώρισαν τουλάχιστον έναν από τους πιθήκους ως καπουτσίνο με λευκό πρόσωπο. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το ακριβές είδος, αναφέροντας μεταξύ άλλων πίθηκο-αράχνη ή ουρακοτάγκο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν κατηγορίες που σχετίζονται με διακίνηση άγριας πανίδας και παράνομη εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Οι κολομβιανές αρχές επισημαίνουν ότι το παράνομο εμπόριο εξωτικών ζώων εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για την άγρια ζωή της χώρας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE