Υπόθεση «Σάντυ»: Σε συνεχή επικοινωνία Αστυνομία–Νομική Υπηρεσία – Τι λέει ο Γενικός Εισαγγελέας

Υπόθεση «Σάντυ»: Σε συνεχή επικοινωνία Αστυνομία–Νομική Υπηρεσία – Τι λέει ο Γενικός Εισαγγελέας

Σε αυτεπάγγελτη διερεύνηση που χειρίζεται η Αστυνομία βρίσκεται η υπόθεση «Σάντυ», με τη διαδικασία να προχωρά, όπως αναφέρεται, σε στενή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, όπου και όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του, κράτησε χαμηλούς τόνους, αναφέροντας ότι πρόκειται για υπόθεση που διερευνάται αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία και ότι η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας παρέχεται όταν ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Η Αστυνομία όπου χρειάζεται την καθοδήγηση της Ν.Υ., τη ζητά»

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες συναντήσεις μεταξύ λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, κυρίως του Ποινικού Τομέα, και της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της καθοδήγησης και της αξιολόγησης της πορείας των ερευνών.

Όπως αναφέρθηκε, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο τα αποτελέσματα από τα κλιμάκια της Europol και του FBI, τα οποία αναμένονται ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης πριν αυτός διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Ο κ. Σαββίδης υπενθύμισε ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας, τονίζοντας πως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν η Αστυνομία θεωρεί ότι χρειάζεται νομική καθοδήγηση, απευθύνεται στη Νομική Υπηρεσία, όπως συνέβη και στην παρούσα υπόθεση.

«Ξέρω ότι έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με λειτουργούς της Ν.Υ. και κυρίως του Ποινικού Τομέα, οι οποίοι συζητούν και καθοδηγούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας»

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.