Νέες εξελίξεις με την υπόθεση «Σάντυ» - Στα χέρια του Αρναούτη η έκθεση, αναμένεται ενημέρωση Φυτιρή
11.05.2026 - 09:16
Στον Αρχηγό Αστυνομίας βρίσκεται πλέον η έκθεση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση Σάντυ, με τα επόμενα βήματα να αναμένονται μετά και την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης.
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Βύρωνας Βύρωνος ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα ετοίμασε έκθεση σχετικά με την πορεία των εξετάσεων μέχρι σήμερα, η οποία έχει ήδη παραδοθεί στον Αρχηγό Αστυνομίας για αξιολόγηση. Όπως είπε, στη συνέχεια ο Αρχηγός θα ενημερώσει θεσμικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο κ. Βύρωνος σημείωσε ότι εκκρεμεί ακόμη η αποστολή της έκθεσης από την Europol, η οποία θεωρείται καθοριστική για τη συμπλήρωση του φακέλου και την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας της Europol αναμένονται το αργότερο μέχρι την Τρίτη.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμένεται ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα ευρήματα της έρευνας, ενώ ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία. Εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων στις έρευνες, προκειμένου να αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα στην πολύκροτη υπόθεση.
Επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, στην οποία θα συνοδεύεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και επιχειρηματική αποστολή.