Ακυρώθηκε το μπλόκο των κτηνοτρόφων στη Ριζοελιά – Στο τραπέζι ο διάλογος με την Κυβέρνηση

Ακυρώθηκε το μπλόκο των κτηνοτρόφων στη Ριζοελιά – Στο τραπέζι ο διάλογος με την Κυβέρνηση

Ακύρωση της σημερινής διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι - μέλη της ομάδας "Φωνή των κτηνοτρόφων" - μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας, η προγραμματισμένη για τις 11:00 διαμαρτυρία, ακυρώνεται, μετά από ενέργειες του Προεδρικού, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του υπουργείου Γεωργίας, για έναρξη διαβούλευσης.

Οι κτηνοτρόφοι σημειώνουν πως για πρώτη φορά είδαν ότι υπάρχει διάθεση να ακουστούν οι ανησυχίες και τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και ως εκ τούτου αποφάσισαν να δώσουν χώρο στο διάλογο και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων.

Αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και εκπροσώπων των κτηνοτρόφων.

Προσθέτουν, παράλληλα, ότι η αναστολή της διαμαρτυρίας γίνεται με καλή πίστη και με την ελπίδα να υπάρξουν ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον της κτηνοτροφίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν εξαγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα να σταματήσουν οι θανατώσεις ζώων τα οποία δεν είναι θετικά στον αφθώδη πυρετό.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος προειδοποίησε τους κτηνοτρόφους ότι εάν δοκιμάσουν να κλείσουν τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, θα αποτραπούν από την Αστυνομία.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.