Στο Αμμάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την 5η συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας

Στο Αμμάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την 5η συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας

Στην 5η τριμερή συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας στο Αμάν, συμμετέχει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν, επίσης, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ο 2ος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την παρουσία του στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της χώρας και με τον διάδοχο του θρόνου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου - Ιορδανίας, ο περιφερειακός συντονισμός, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, θα γίνει ανασκόπηση της τριμερούς συνεργασίας, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ιορδανίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει ότι η τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας, επιβεβαιώνει την σταθερή στρατηγική επιλογή της Κυπριακής Δημοκρατίας να επενδύει σε περιφερειακά σχήματα συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.