Συνάντηση-«κλειδί» για το Κυπριακό - Εντείνονται οι διεργασίες για επανέναρξη συνομιλιών

Συνάντηση-«κλειδί» για το Κυπριακό - Εντείνονται οι διεργασίες για επανέναρξη συνομιλιών

Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Μαΐου, στις 16:00, μεταξύ του Νίκος Χριστοδουλίδης και του Τουφάν Έρχιουρμαν, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών για το Κυπριακό.

Η συνάντηση εντάσσεται στις προσπάθειες διατήρησης της κινητικότητας στο ζήτημα, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Όπως επισημαίνεται, κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να εξυπηρετεί τον βασικό στόχο της επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, επιδιώκει ουσιαστικές εξελίξεις μέχρι τη λήξη της θητείας του στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Από πλευράς Λευκωσίας, εκφράζεται ετοιμότητα για άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση, εφόσον ο Γενικός Γραμματέας κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για πρόοδο στην πρωτοβουλία του.

Το Κυπριακό παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος θέτει ως βασικό στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό, από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά συνομιλίες 2017.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE