«Επιδημία» ασυνειδησίας: Πάρκαρε πάνω σε parking για ΑμεΑ έξω από νηπιαγωγείο – Δείτε φωτογραφίες

«Επιδημία» ασυνειδησίας: Πάρκαρε πάνω σε parking για ΑμεΑ έξω από νηπιαγωγείο – Δείτε φωτογραφίες

Αυτό που κάποτε θα αποτελούσε είδηση-σοκ, πλέον τείνει να μετατραπεί σε μια θλιβερή καθημερινότητα στους κυπριακούς δρόμους.

Η νέα ανάρτηση στη σελίδα CY Police Checkpoint με το κόκκινο όχημα να «καβαλάει» τη θέση ΑμεΑ έξω από το Γ’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κάτω Πολεμιδιών, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το τελευταίο επεισόδιο σε ένα σίριαλ οδηγικής αυθαιρεσίας που δεν λέει να τελειώσει.

Οι φωτογραφίες που εξόργισαν το διαδίκτυο αποτυπώνουν με τον πιο κυνικό τρόπο μια νοοτροπία που έχει ριζώσει βαθιά: το «πετάγομαι για ένα λεπτό» έχει γίνει η μόνιμη δικαιολογία για την κατάληψη χώρων που προορίζονται για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 

Το γεγονός ότι η παράβαση συντελείται μπροστά στα μάτια νηπίων, σε έναν χώρο που θα έπρεπε να διδάσκει τον σεβασμό και την αλληλεγγύη, επιβεβαιώνει πως η κοινωνική μας πυξίδα έχει χάσει προ πολλού τον προσανατολισμό της.

Καθημερινά, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, οι θέσεις αναπήρων, τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις μετατρέπονται σε αυτοσχέδια πάρκινγκ από οδηγούς που βάζουν τη δική τους ευκολία πάνω από τα δικαιώματα των συμπολιτών τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα ανοικτό στούντιο» - Ταινία Bollywood θα γυριστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος αποτελεί ένα ανοικτό στούντιο» - Ταινία Bollywood θα γυριστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας

Η πρώτη ταινία του Bollywood αναμένεται να γυριστεί στην Κύπρο, με τα γυρίσματα να ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι και την κυκλοφορία της να προγραμματίζεται για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του επόμενου έτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE