Κομισιόν: Βλέπει επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2016

Κομισιόν: Βλέπει επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2016

Η Κομισιόν και ο πρόεδρος της Ζαν Γκλοντ Γιούνκερ εκτιμούν ότι το 2016 θα είναι η χρονιά επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ, τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, όσο και μετά εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά της επίλυσης. Εξήγησε δε ότι ο πρόεδρος πιστεύει πως η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη και πως θα πρέπει να επιτευχθούν συμβιβασμοί, όμως η Κομισιόν “θα είναι παρούσα” για να υποβοηθήσει τη διαδικασία.

Πηγή της Επιτροπής εξήγησε, στο περιθώριο της καθημερινής ενημέρωσης, ότι “ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση της Κομισιόν να μεταφέρει στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής ένα κομμάτι της εφαρμογής της πολιτικής εντολής του Συμβουλίου της 24ής Απριλίου του 2004, περί άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Τη νέα στρατηγική της Κομισιόν για το θέμα, επισημαίνει η ίδια πηγή, εγκαινίασε η Επίτροπος Κρέτσου όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τη νήσο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.