Για Κυπριακό και Προεδρία της Ε.Ε συζήτησαν ΠτΔ και Ασελμπορν

Για Κυπριακό και Προεδρία της Ε.Ε συζήτησαν ΠτΔ και Ασελμπορν

Για το Κυπριακό και την απερχόμενη Λουξεμβουργιανή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ συζήτησαν, κατά την πρωινή τους συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Ασελμπορν, στην παρουσία αντιπροσωπειών των δυο χωρών, διήρκεσε γύρω στη μια ώρα. Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, o Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως συζήτησαν για το Κυπριακό και για την εξάμηνη Λουξεμβουργιανή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη χθες στο Λουξεμβούργο για την επίσκεψη του κ. Ασελμπορν στην Κύπρο αναφέρει πως οι συναντήσεις του στο νησί θα βοηθήσουν πρωτίστως στην ανασκόπηση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις Λουξεμβούργου - Κύπρου, καθώς και για το κυπριακό πρόβλημα. Θα συζητηθούν επίσης η διεθνής και περιφερειακή επικαιρότητα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Εγγύς και τη Μέση Αναστολή, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, είχε, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, ενώ αργότερα θα παρακαθίσει σε επίσημες συνομιλίες αντιπροσωπειών Κύπρου-Λουξεμβούργου. Μετά τις συνομιλίες ο κ. Ασελμπορν και o κ. Κασουλίδης θα προβούν σε δηλώσεις.

Αργότερα οι δυο Υπουργοί θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Αύριο ο κ. Ασελμπορν θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ θα επισκεφθεί και τη νεκρή ζώνη, στο Λήδρα Πάλας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία από την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στα Πολεμίδια, με έναν 55χρονο Αστυνομικό αστυνομικό να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο την 46χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια να βάζει τέρμα στη ζωή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE