Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου

Η κάθοδος κλιμακίου του FBI για την υπόθεση «Σάντη», η δίκη Φαίδωνος, τα δεδομένα για τον κυπριακό τουρισμό, η ακρίβεια, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κίνδυνος έλλειψης καυσίμων, οι αναπομπές του ΠτΔ και το θέμα των εκποιήσεων, είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες την Τετάρτη.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Υπονομεύει τους θεσμούς», γράφει ότι σημειώθηκε υπέρβαση εξουσίας από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην υπόθεση «Σάντη» με την απόφαση που πάρθηκε για κάθοδο κλιμακίου του FBI. Αλλού γράφει για την υποστελέχωση στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, σημειώνοντας οι πραγματικότητες αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης στην υλοποίηση έργων. Σε άλλο θέμα γράφει για νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε χοιροστάσιο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του, με τίτλο «Πανικόβλητος ο κόσμος του τουρισμού», γράφει ότι η ζήτηση παραμένει μειωμένη, παρότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται κάποια θετικότερα μηνύματα. Σε άλλο θέμα γράφει για την εξάπλωση του αφθώδους πυρετού, σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανατώσεων έχει φτάσει περίπου τις 57.000. Αλλού γράφει για την κάθοδο στην Κύπρο κλιμακίου του FBI για να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση «Σάντη».

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του, με τίτλο «Απέρριψε 9 στους 10 νόμους», γράφει για τις πέντε αναπομπές και τις τέσσερις αναφορές του ΠτΔ, προσθέτοντας ότι το κοινοβούλιο, που αυτοδιαλύεται την Πέμπτη, βρίσκεται στο πόδι για το θέμα των εκποιήσεων. Σε άλλο θέμα γράφει για την υπόθεση «Σάντη» αναφέροντας ότι ξεκινά οικονομική έρευνα για να εξακριβωθούν αν έγιναν διακινήσεις χρημάτων, ενώ το FBI θα αναλύει μαρτυρίες. Αλλού γράφει για το διάταγμα παγοποίησης για τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, αναφέροντας ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσβληθεί το διάταγμα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Νέο κύμα ακρίβειας σε καύσιμα και τρόφιμα», γράφει ότι οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά πιέζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το πλουσιότερο 10% κατέχει τα δύο τρίτα του πλούτου της Κύπρου, με το ΑΚΕΛ να ζητά φορολόγηση του πλούτου και των υπερκερδών. Αλλού γράφει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το οδικό δίκτυο στα Λουτρά της Αφροδίτης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Για κίνδυνο έλλειψης καυσίμων προειδοποιεί ο Υπουργό», γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης κάνει λόγο για πιθανή διαταραχή στον εφοδιασμό καυσίμων λόγω της κατάστασης στα Στενά του Ορμούζ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπόθεση «Σάντη», γράφοντας ότι η κυβέρνηση καλεί το FBI να συνδράμει στις έρευνες. Αλλού γράφει για περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου νεογνό υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια μπάνιου, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Νέα σελίδα στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων», γράφει ότι είναι καθοριστικής σημασίας το πλαίσιο διακυβέρνησης της νέας Αρχής που θα διαχειρίζεται το αποθεματικό. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το έργο του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς εξελίσσεται σε μνημείο κακοδιαχείρισης. Αλλού γράφει ότι, μετά τις θανατώσεις αιγοπροβάτων λόγω του αφθώδους πυρετούς, μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα της επανεξέτασης της ποσόστωσης του χαλλουμιού ΠΟΠ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE