ΚΟΣΜΟΣ

Eίκοσι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Eίκοσι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Μοσούλη

Περίπου 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 12 άμαχοι, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, 21/12 στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ όπου εξαπολύθηκαν δύο αεροπορικές επιδρομές που κατέστρεψαν οικήματα που πιστεύεται πως χρησιμοποιούσαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο έξι αυτόπτες μάρτυρες και ιατρική πηγή.

Κοντινά κτίρια υπέστησαν επίσης ζημιές από τους βομβαρδισμούς, κατά τις ίδιες πηγές. Οι δύο επιδρομές έγιναν 10 λεπτά η μια μετά την άλλη περί τις 15:00 τοπική ώρα [14:00 ώρα Κύπρου]. Είχαν στόχο το σπίτι ενός τοπικού αξιωματούχου του ΙΚ και του γιου του στη συνοικία της 17ης Ιουλίου, στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης άμεσα για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Το ΙΚ κατέλαβε τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, το καλοκαίρι του 2014. Ενας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ από τον Αύγουστο του 2014.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top