ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Κίνας στο Κυπριακό και νέοι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Στήριξη Κίνας στο Κυπριακό και νέοι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Η Κίνα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και υποστηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi, χαιρετίζοντας τις σχετικές εξελίξεις και προσβλέποντας, όπως είπε, σε μια κοινά αποδεκτή λύση στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση και συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, κατά την οποία συζήτησαν σειρά θεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας, και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Ο κ. Wang αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς που μπορεί να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, και στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεργασία στα λιμάνια, στον τομέα των οικοδομών, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος στηρίζει την πρωτοβουλία της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού, και βλέπει συγκεκριμένες προοπτικές συνεργασίας.

Απτό δείγμα στην δέσμευση της Κύπρου στην πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί, όπως είπε ο κ. Κασουλίδης, η υποβολή αίτησης για περιφερειακό μέλος της ASIAN INFRASTRUCTURE AND DEVELOPMENT BANK.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top