Έρχιουρμαν για Πύλα: «Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της έντασης»

Έρχιουρμαν για Πύλα: «Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της έντασης»

«Ως τουρκοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν ήμασταν, ούτε πρόκειται να είμαστε, υπέρ της έντασης», δήλωσε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Τουφάν Έρχιουρμαν, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Πύλας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Έρχιουρμαν ανέφερε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση «δυνάμεων ασφαλείας», από σήμερα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή και ο διάλογος συνεχίζεται, κάτι που, όπως δήλωσε, επιβεβαιώνεται και από σχετική ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πλήρης συντονισμός με όλες τις «αρμόδιες αρχές» ασφαλείας στα κατεχόμενα, διαβεβαιώνοντας ότι η «προεδρία» θα εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά της σε ό,τι αφορά αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα, έκανε αναφορά «σε ένα ζήτημα που είχε προκύψει στην περιοχή πριν από μερικές εβδομάδες, το οποίο δεν σχετιζόταν με την ασφάλεια», υπογραμμίζοντας τη σημασία της ταχείας επίλυσής του (δίχως να διευκρινίζει τη φύση του προβλήματος) από τις «πολιτικές αρχές».

Αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ο Τουφάν Έρχιουρμαν ισχυρίστηκε ότι παρατηρείται προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης μέσα από δηλώσεις που γίνονται από τον «νότο» καθώς και από ελληνοκυπριακά δημοσιεύματα, διατεινόμενος ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος» σε μια τέτοια προσπάθεια.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, διάλογο και διπλωματία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.