Τεταμένη η κατάσταση στην Πύλα: Ενισχυμένη η παρουσία του ΟΗΕ - Διαχειρίζεται το θέμα το ΥΠΕΞ

Τεταμένη η κατάσταση στην Πύλα: Ενισχυμένη η παρουσία του ΟΗΕ - Διαχειρίζεται το θέμα το ΥΠΕΞ

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη νεκρή ζώνη δίπλα από το δικοινοτικό χωριό της Πύλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), στην περιοχή της Πράσινης Γραμμής εξακολουθούν να παραμένουν σταθμευμένα οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, καθώς και οχήματα της «αστυνομίας» του ψευδοκράτους. Προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, η παρουσία των μελών της ειρηνευτικής δύναμης (UNFICYP) στην περιοχή έχει ενισχυθεί, κάτι που είχε γνωστοποιηθεί από τα ΗΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, σε κοντινή τοποθεσία από συγκεκριμένο σημείο όπου υπάρχουν μάντρες που ανήκουν σε Τουρκοκύπριους βρίσκεται όχημα που ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ το πρωί της Τετάρτης, σε πολύ κοντινή απόσταση, καταγράφηκε η παρουσία σταθμευμένου οχήματος της «αστυνομίας».

Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διαχείριση του θέματος έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις επί του εδάφους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE