Έτοιμος για συνεργασία με την Ευρώπη δηλώνει ο Πούτιν

Έτοιμος για συνεργασία με την Ευρώπη δηλώνει ο Πούτιν

Έτοιμος να συνεργαστεί με την Ευρώπη δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κρατική τηλεόραση της χώρας του.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας έτεινε χείρα φιλίας στους ευρωπαίους ηγέτες σε ζητήματα ασφαλείας, οικονομίας και όχι μόνο.

Δεν παρέλειψε πάντως, να επικρίνει την στενή σχέση των ευρωπαίων με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Νομίζω πως είναι προς το συμφέρον των ευρωπαϊκών χωρών, ίσως να κάνω και λάθος, είναι να συντονίσουν τις προσπάθειες τους με τη Ρωσία τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνεργασία», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Εντός της ημέρας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για την επέκταση η μη των κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Οι ευρώ-ρωσικές σχέσεις διαταράχθηκαν, εξαιτίας της στάσης της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα αλλά και της συνεχιζόμενης υποστήριξης του Κρεμλίνου στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE