1915 γέννημα! Γνωρίστε τη γιαγιά Ελένη – Γιορτάζει ένα αιώνα ζωής (VIDEO)

1915 γέννημα! Γνωρίστε τη γιαγιά Ελένη – Γιορτάζει ένα αιώνα ζωής (VIDEO)

Το καλύτερο πάρτυ γενεθλίων είχε τη Κυριακή, 20/12 η Ελένη Ιωσήφ Χατζηχάννα. Γιόρτασε αισίως ένα αιώνα ζωής! Οι δεκάδες… απόγονοι της συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα δεξιώσεων για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της γιαγιάς.

Τα 15 της παιδιά, τα 57 εγγόνια τα 118 δισέγγονα αλλά και τα 34 τρισέγγονα της συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί της τον ένα αιώνα ζωής της.

Η Ελένη Ιωσήφ Χατζηχάννα από την κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας γέννησε το πρώτο της παιδί 13 ετών και παρά τις δυσκολίες της ζωής έκανε άλλα 14 παιδιά!

 Η κυρία Ελένη έζησε πολλά, μεταξύ των οποίων και την προσφυγιά μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Η μνήμη της παραμένει κολλημένη στο κατεχόμενο χωριό της. Ευχή της η επιστροφή στην Αγία Μαρίνα Σκυλουρας, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η αιωνόβια γιαγιά στην ερώτηση εάν η σωστή διατροφή αποτελεί το μυστικό της, απαντά πως όχι.

Ο σύζυγος της Ιωσήφ απεβίωσε πριν από 20 χρόνια. Είχε διατελέσει κοινοτάρχης  της Αγίας Μαρίνας για 45 χρόνια.

Και έτσι για υπενθύμιση η γιαγιά Ελένη έζησε:

Α΄ και Β’ παγκόσμιους πολέμους  

Αποικιοκρατία – Αγώνας ΕΟΚΑ 1955 -59

Τουρκική Εισβολή 1974  

Δείτε video από τα γεννέθλια

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE