Δεν τίθεται θέμα πολυμερούς διάσκεψης στο Νταβός διαμηνύει ο Χριστοδουλίδης

Δεν τίθεται θέμα πολυμερούς διάσκεψης στο Νταβός διαμηνύει ο Χριστοδουλίδης

Δεν τίθεται θέμα πολυμερούς διάσκεψης στο Νταβός ή άλλης διάσκεψης για το Κυπριακό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει βολιδοσκοπηθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό - θα χρειαστεί να συγκληθεί οταν το κυπριακό θα βρίσκεται σε ακτίνα λύσης για να συζητηθεί η διεθνής πτυχή.


Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέδειξε και την ανάγκη συμμετοχής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης σε μια μελλοντική διάσκεψη για το κυπριακό επισημαίνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος και θα συνεχίσει να είναι και μετά την μετεξέλιξη της.
Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων είπε ότι αυτό θα συζητηθεί στο τέλος.


Επισήμανε ότι για την ελληνοκυπριακή πλευρά το θέμα των εγγυήσεων δεν θεωρείται από τις δύσκολες πτυχές - αφού όπως υπεδειξε κανένας ξένος αξιωματούχος δεν ήγειρε θέμα συνέχισης τους.


Υπενθύμισε ακόμα ότι Ελλάδα και Βρετανία δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν συνέχιση του ρόλου των εγγυητριών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE