Προσοχή: Σας καλούν και ζητούν τραπεζικά στοιχεία; - Το κόλπο που εξαπατά πολίτες

Προσοχή: Σας καλούν και ζητούν τραπεζικά στοιχεία; - Το κόλπο που εξαπατά πολίτες

Με αφορμή νέες καταγγελίες για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης, η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι ούτε η ίδια, ούτε οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός ζητά τηλεφωνικώς από πολίτες προσωπικά δεδομένα ή τραπεζικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, επιτήδειοι προσποιούνται ότι εκπροσωπούν την «Ευρωπαϊκή Οικονομική Αστυνομία» και επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες, ζητώντας στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή ηλεκτρονικών πορτοφολιών, με σκοπό την εξαπάτηση και την παράνομη απόσπαση χρημάτων.

Τονίζεται ότι η Αστυνομία δεν επικοινωνεί ποτέ τηλεφωνικά με πολίτες για να ζητήσει τραπεζικά στοιχεία, προσωπικά δεδομένα ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική πληροφορία.

Πρόκειται για απάτη. Το κοινό καλείται, σε περίπτωση που δεχθεί τέτοιου είδους τηλεφώνημα, να μην δίνει καμία πληροφορία και να ενημερώνει άμεσα την Αστυνομία.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE