Γιατί ο Αναστασιάδης θα πάρει τον Κέρι από το χέρι και θα πάνε μαζί στις Αραπιές;

Γιατί ο Αναστασιάδης θα πάρει τον Κέρι από το χέρι και θα πάνε μαζί στις Αραπιές;

Μπορεί το κυπριακό πρόβλημα να είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα με πολλές πτυχές και διαστάσεις, ωστόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται να προβληματίζεται έντονα για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Εδαφικό, περιουσιακό, διακυβέρνηση και εγγυήσεις ξένων στρατών μπορεί να αποτελούν καυτά ζητήματα τα οποία θα καθορίσουν το περιεχόμενο και την ποιότητα της λύσης.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος εμφανίζεται έντονα ανήσυχος για το οικονομικό κόστος της επίλυσης και την αδυναμία εξεύρεσης των χρηματικών πηγών.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε στο Προεδρικό μιλώντας σε άλλα πολιτικά πρόσωπα μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεως του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι στην Κύπρο.

Ο ίδιος ανέφερε με το προσωπικό ύφος που το χαρακτηρίζει πως δεν ξέρει τι θα κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι που σκέφτεται να πάρει από το χέρι τον Τζόν Κέρι και να πάνε για αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης της λύσης στα Αραβικά Εμιράτα.

Τώρα αν είναι πρόθυμοι να μας τα δώσουν άλλου παπά Ευαγγέλιο...

    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE