Εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Κυπριακό στη συνάντηση Αναστασιάδη και Κόστα - Όσα συζητήθηκαν

Εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Κυπριακό στη συνάντηση Αναστασιάδη και Κόστα - Όσα συζητήθηκαν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα είχε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι συζήτησαν για την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις συγκρούσεις με το Ιράν, ως επίσης για τις προσπάθειες της ΕΕ για αποκλιμάκωση και περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της σύρραξης.

Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που άπτονται της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και τις βασικές της προτεραιότητες, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, "επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου και στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.