Φόβοι για αυξήσεις στα καύσιμα: Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση

Φόβοι για αυξήσεις στα καύσιμα: Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Κυπριακή Κυβέρνηση μετά τις έντονες διακυμάνσεις στις διεθνείς τιμές ενέργειας, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε άμεσα σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθοριστούν πιθανά μέτρα στήριξης των πολιτών.

Ήδη, το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει λίστα εισηγήσεων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την άνοδο των καυσίμων, με έμφαση σε στοχευμένα και χρονικά περιορισμένα μέτρα. Μεταξύ αυτών εξετάζεται η μείωση του φόρου κατανάλωσης, ενώ αποκλείεται προς το παρόν η επιβολή πλαφόν στις τιμές.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα και να ανακοινωθούν την κατάλληλη στιγμή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, στην οποία θα συνοδεύεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και επιχειρηματική αποστολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE