Έρχονται οι εκλογές για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου - Θα γίνουν βάσει του νέου καταστατικού χάρτη

Έρχονται οι εκλογές για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου - Θα γίνουν βάσει του νέου καταστατικού χάρτη

Τον Μάϊο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε πως θα προκηρύξει τις εκλογές για ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Πάφου και πως θα γίνουν για πρώτη φορά βάσει του νέου καταστατικού χάρτη που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Τυχικός παύθηκε από τα καθήκοντά του ως Μητροπολίτης Πάφου στις 22 Μαΐου του 2025, με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο να αναλαμβάνει καθήκοντα τοποτηρητή.

Οι λόγοι παύσης του αφορούσαν την στροφή Τυχικού στον αποτειχισμό, δηλαδή σε ενέργειες εκτός του πλαισίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο προσέφυγε ο Τυχικός, επικύρωσε την απόφαση της Εκκλησίας της Κύπρου τον Οκτώβριο του 2025 και τον περασμένο Ιανουάριο τέθηκε σε αργία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE