Η εφημερίδα «Αλήθεια», με τίτλο «Στόχος, η άλωση του ΔΗΣΥ», αναφέρει ότι η πρόσφατη επίθεση του Προεδρικού κατά της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου αποκαλύπτει πανικό και επιβεβαιώνει μεθόδευση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές και δίνουν διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Τρίτη για απαντήσεις. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που είπε ότι επίτηδες δεν βομβάρδισε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Ο «Πολίτης της Κυριακής» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ρευστό πολιτικό σκηνικό με 28,5% αναποφάσιστους», δημοσιεύει τη δεύτερη δημοσκόπησή του, σύμφωνα με την οποία ο ΔΗΣΥ εμφανίζεται οριακά πρώτος με 16,1%, με το ΑΚΕΛ στο 15,9%. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται σε εμπορικές συμφωνίες για το κυπριακό φυσικό αέριο που θα υπογραφούν τέλη Μαρτίου, με στόχο την πρώτη παραγωγή τέλη του 2027. Αλλού, προβάλλει συνέντευξη του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων το Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρει ότι οι Βρετανικές Βάσεις είναι πηγή ανασφάλειας και αστάθειας για την Κύπρο.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Δημοσκόπηση «ΠΟΛΙΤΗ»: Ρευστό πολιτικό σκηνικό με μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων - «Οριακή μάχη» για την πρώτη θέση – Εξακομματική η Βουλή
«Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής» με τίτλο «Έχουμε σχέδιο, υπάρχει ασφάλεια», δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία οι Αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε εγρήγορση για αποφυγή της όποιας απειλής. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «crash test» της ευρωπαϊκής άμυνας στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η τριμερής στην Πάφο είναι προπομπός όσων θα συζητήσουν οι ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Όσον αφορά τον αφθώδη πυρετό, η εφημερίδα κάνει λόγο για νέο τελεσίγραφο των κτηνοτρόφων προς την κυβέρνηση.
«Η Κυριακάτικη Χαραυγή» με τίτλο «Το ΑΚΕΛ είναι μάχιμο και αξιόπιστο εντός και εκτός Κύπρου», δημοσιεύει δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του κόμματος, Γιώργου Λουκαΐδη, που αναφέρει ότι οι λαοί όταν αγωνίζονται μπορούν να αλλάξουν την πορεία της Ιστορίας. Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία από την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων, αναφέροντας ότι έδωσαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι έρχεται νέος κύκλος πιέσεων από εκποιήσεις σε δανειολήπτες και εγγυητές.
Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Η έλλειψη οδηγών βάζει φρένο στα δρομολόγια λεωφορείων», αναφέρει ότι η διαδρομή Park-and-Ride πάγωσε, καθώς η κρίση στελέχωσης αναδεικνύει βαθύτερα προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων, αναφέροντας ότι απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις θανατώσεις για τον αφθώδη πυρετό. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αναδύονται νέες φοιτητικές εστίες στην παλιά Λευκωσία, καθώς τα Πανεπιστήμια έρχονται στην περιοχή.
«Η Καθημερινή της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Η κυβέρνηση τίθεται προ των ευθυνών της» και αναφέρει ότι οι θανατώσεις ζώων είναι μονόδρομος, σύμφωνα με όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας στην Πάφο, σημειώνοντας ότι η ΕΕ κάνει ασκήσεις ισορροπιών εν μέσω κρίσης και αναφέροντας ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για τις απειλές. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ετοιμάζονται μέτρα για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με την τιμή του βαρελιού στα 100 δολάρια να αποτελεί ρυθμιστή.
Η εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Τσακίζει κόκκαλα ο πόλεμος του πετρελαίου» κάνει λόγο για αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων, αναφέροντας ότι ο καταναλωτής πληρώνει ακριβά τα καύσιμα, ενώ επανέρχεται η συζήτηση για το 112. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη της Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου, η οποία κάνει λόγο για συμπληρωματική δράση ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ κατά του κόμματός της. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή των Ελλήνων για την σύμβαση της Ελλάδας με την Chevron και την στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο.