Κυριακίδου: Θετική εξέλιξη η εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου για άσκηση ορθής κοινωνικής πολιτικής

Κυριακίδου: Θετική εξέλιξη η εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου για άσκηση ορθής κοινωνικής πολιτικής

Με το νέο σύστημα, λαμβάνουν βοήθεια όσοι έχουν ανάγκη, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις περιπτώσεις όπου επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τις αδυναμίες ελέγχου από το κράτος.

Η εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η δημιουργία μητρώου και η μέθοδος ελέγχου των αιτητών, αποτελεί μια θετική εξέλιξη και ένα χρήσιμο εργαλείο ως προς την άσκηση ορθής κοινωνικής πολιτικής από το κράτος, δήλωσε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου και πρόσθεσε ότι με το νέο σύστημα, λαμβάνουν βοήθεια όσοι έχουν ανάγκη, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις περιπτώσεις όπου επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τις αδυναμίες ελέγχου από το κράτος, σημειώνοντας, ωστόσο, τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε ως προς την εξέταση και επανεξέταση των αιτήσεων.

Σε ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016, η κ. Κυριακίδου αφού ανέφερε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προδιαγράφει την πορεία που θα ακολουθήσει ο τόπος και τις επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία, συνεχάρη τον Υπουργό Παιδείας που "επέδειξεπολιτικό θάρρος" και ένα χρόνιο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έχει νομοθετικά ρυθμιστεί, προσθέτοντας ότι αναμένεται υλοποίηση σύντομα και των υπόλοιπων της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ιδιαίτερα το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, ως επίσης το σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η κ. Κυριακίδου είπε ότι έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ως διαπραγματευτή των συμφερόντων μας, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν στη λύση του Κυπριακού», καθώς και να δημιουργήσουν κουλτούρα λύσης και ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκυπρίους, «ώστε μαζί να ζήσουμε σε μια επανενωμένη Κύπρο, γιατί για εμάς, τα τετελεσμένα της εισβολής, δεν πρέπει να είναι τετελεσμένα», προσθέτοντας ότι χρειάζεται η πολιτική ηγεσία του τόπου να στρέψει το βλέμμα προς το μέλλον, να εμπνευστεί από τις προοπτικές του μέλλοντος και να μην περιοριστεί στις συνταγές του παρελθόντος και στέλνοντας το μήνυμα ότι το υφιστάμενο status quo, η de facto διαίρεση του νησιού μας, δεν είναι λύση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Τα είπαν τηλεφωνικώς ΠτΔ - Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του διαρκούς συντονισμού Λευκωσίας και Αθήνας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί  στο Κραν Μοντανά, όπως επίσης και της διατήρησης της περιφερειακής σταθερότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE